سازه سوله
در این مقاله می خواهیم سازه سوله را بازگو کنیم، و تمام انواع سوله را نام برده و سازه هر کدام را شرح دهیم، و همچنین سبک ترین و مقرون به صرفه ترین سازه را معرفی خواهیم کرد، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین نوع سازه در صنعت سوله سازی را بشناسید.
سازه سوله : بر خلاف ایام قدیم که مردم برای هر کاربری مجبور به ساختن ساختمان های بتنی و پرهزینه با استحکامات ناکافی بوده اند، امروزه و به خصوص در سال های اخیر که پیشرفت تکنولوژی از سرعت بالایی برخوردار شده است، مردم برای کاربری های مختلف خود با صرف هزینه ای کمتر و زمان اندک به سمت سازه هایی به شکل سوله گرایش پیدا کرده اند، سازه سوله دارای اجزای گوناگونی می باشد که به وسیله های مختلفی مثل : پیچ و مهره یا جوشکاری و دوخت به وسیله دستگاه سیمر البته در سوله هایی از نوع یو بی ام ، به یکدیگر متصل می شوند، که بهترین نوع اتصالات پیچ و مهره می باشد، چون این امکان را به شما می دهد تا سوله را به راحتی باز و یا بسته کنید ( به منظور جا به جایی سوله و یا انتقال سوله به محلی دیگر )
نکته: جنس سازه از فولاد می باشد که باید صورتی طراحی و اجرا شود، تا بتواند بارهای وارده را به خوبی تحمل کند و تخریب نشود، به دلیل کاربرد سوله در کاربردهای صنعتی و نصب جرثقیل در آن ها باید میزان انسجام و استحکام بالایی برای آن ها در نظر گرفته شود.
در کل سوله به ۳ دسته تقسیم خواهد شد که شامل : سوله خرپایی، سوله تیر ورقی، سوله یو بی ام UBM می باشد، البته که هر کدام از این سوله های ذکر شده، در ساخت روش خاص خود را دارند، و جدید ترین نوع سوله که از همه لحاظ از سوله های دیگر برتری دارد سوله سبک خرپایی می باشد، که در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.
در ساخت سازه سوله از فولاد استفاده می شود، که مهندسین در این زمینه در پی کاهش میزان استفاده از آن برای رعایت خصیصه ی سبک وزنی در عین استحکام و انسجام بخشی بیشتر به این سازه ها می باشند. که البته در این صورت با کاهش حجم فولاد مصرفی، میزان هزینه ها باز هم به مراتب کاهش خواهد یافت و ویژگی مقرون به صرفه بودن ساخت سازه سوله تقویت خواهد شد.
لازم است که بدانید از سوله در انواع کاربری ها استفاده می شود، که به چند نمونه از این کاربری ها می پردازیم مانند: تالارها، سالن های ورزشی، انبارها، انواع کارگاه ها، کارخانه ها، گل خانه ها، بیمارستان ها، سالن های همایش، سوله مرغداری و سوله دامداری و … می باشد.
سازه خرپایی
در ادامه قصد داریم تا سازه خرپایی که از بهترین و جدیدترین نوع سازه ها می باشد را بازگو کنیم، و ثابت کنیم که این نوع سازه از همه لحاظ به صرفه می باشد.
سازه خرپایی از بهترین و به صرفه ترین نوع سازه می باشد، زیرا این سازه با تکنولوژی روز همراه می باشد، و سبک سازی شده است تا بتوان از فولاد کمتر استفاده کرد که در نهایت قیمت سوله به صرفه تر باشد، و همچنین این سازه از مقاومت بالایی برخوردار است، تا در برابر عوامل طبیعی تخریب نشود.
از سازه خرپایی در سوله سبک استفاده می شود، به همین دلیل است که سوله سبک خرپایی نام دارد و یکی از بهترین سوله در انواع سوله ها می باشد، که هم از لحاظ قیمت و هم مقاومت از تمام سوله ها برتری دارد،از سازه های خرپایی در ساخت ورزشگاه های بزرگ و بدنه ی هواپیما و حتی در ساخت پل های عظیم و تالار های بزرگ استفاده می شود.
برای اطلاع از قیمت هر متر مربع سوله سبک و انواع دیگر سوله لطفا روی کلمه ی قیمت سوله صنعتی کلیک کنید.
تصویری که در قسمت پایین مشاهده می کنید سازه خرپایی می باشد.
مزایا و معایب سوله سبک
اجرای سوله خرپایی نیاز به دانش مهندسی بالایی دارد، زیرا که ساخت سوله سبک خرپایی بسیار پیچیده و دشوار می باشد و باید با محاسبات فنی اجرا گردد، تا مورد تایید سازمان نظام مهندسی باشد، البته ناگفته نماند که هر سوله سازی از پس طراحی و اجرای این سوله بر نمی آید، و همچنین مزایای سوله خرپایی بسیار زیاد می باشد، به همین دلیل در این قسمت به صورت مفصل به این موضوع می پردازیم، تا با سازه این سوله بیشتر آشنا شوید.
- این سوله تحمل بار جرثقیل را دارد با تناژ بالا را نیز دارد، پس اگر در سوله خود نیاز به جرثقیل دارید، سوله خرپایی برای شما مناسب می باشد.
- سوله خرپایی هیچ محدودیتی در ابعاد دهانه ندارد، پس این امکان را به شما می دهد تا دهانه سوله خود را با هر ابعادی که مد نظر دارید طراحی و اجرا کنید که این یک مزیت بزرگ به حساب می آید.
- این سوله اتصال با پیچ و مهره می باشد، که این مزیت این امکان را به شما می دهد تا بتوانید سوله خود را به سهولت نصب کرده یا قطعات را از هم جدا سازی کنید ( برای جابجایی سوله به مکانی دیگر)
- بزرگ ترین مزیتی که سوله خرپایی سبک در انواع سوله ها دارد این است که وزن سازه آن پایین است که موجب می شود تا وزن نهایی سوله پایین و در نهایت قیمت سوله نیز پایین بیایید، و حتی در دهانه های بالای ۱۸ متر هم قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.
- در قسمت بالا از قیمت پایین سازه خرپایی صحبت کردیم، اما دقت داشته باشید که این وزن و قیمت پایین روی مقاومت سوله تاثیر بدی نمی گذارد، بلکه از لحاظ پایداری و مقاومت از تمام سوله ها برتری دارد، و تحمل بارهای احتمالی مانند بارهای مرده، بار برف، بار زلزله ، بار باد و … را دارد، و حتی می توان گفت که مقاومت سوله خرپایی از سوله تیر ورقی بیشتر می باشد.
با کلیک روی کلمه ی مزایای خرید و اجرای سوله سبک می توانید مطالب بیشتری در ارتباط با این سوله مطالعه کنید زیرا که مزایای این سوله به این جا ختم نمی شود و بسیار زیاد می باشد، که قطعا در انتخاب نوع سوله شما بزرگواران تاثیر گذار خواهد بود.
معایب سوله خرپایی یک مورد می باشد که در قسمت بعدی به آن می پردازیم :
این نوع سوله در دهانه بالای ۱۸ متر قیمت پایین تری نسبت به انواع سوله های دیگر دارد، اما در دهانه زیر ۱۸ متر قیمت بالاتری از سوله تیر ورقی دارد، و در دهانه ۱۸ متر از لحاظ قیمت با سوله تیر ورقی برابری می کند.
سازه سوله تیر ورقی
حال قصد داریم سازه تیرورقی که یک سازه قدیمی و سنگین می باشد را شرح دهیم، و همچنین تمام مزایا و معایب آن را بازگو خواهیم کرد، با ما همراه باشید تا این سازه را به خوبی بشناسید.
همان طور که در قسمت بالا ذکر کردیم سازه تیرورقی یک سازه ی قدیمی و سنگین می باشد که به منظور بالا بردن مقاومت این سازه از فولاد بیشتری استفاده می کردند و همین امر موجب به بالا رفتن وزن سازه و همچنین در قیمت نهایی سوله تاثیر زیادی داشته و به صورت چشمگیری بالا می رود و بیشتر در سوله تیر ورقی از این سازه استفاده می شود، و سازه تیر ورقی در زمان گذشته بسیار رایج بوده و از این سوله بسیار استفاده می شده، اما حال که تکنولوژی پیشرفت کرده است، این سازه جای خود را به سازه خرپایی داده است، اما چون بسیاری از سازندگان سوله هنوز هم از این نوع سازه استفاده می کنند پس به همین دلیل این قسمت از مقاله را به این موضوع اختصاص داده ایم تا شما بزرگواران این سازه را به خوبی بشناسید.
در ادامه به مزایا و معایب این سازه می پردازیم که شامل موارد زیر می باشد:
- سوله تیر ورقی وزن بالایی دارد که سبب می شود تا قیمت تمام شده ی سوله بالا رود، و این نوع سوله از لحاظ قیمت مقرون به صرفه نمی باشد.
- همان طور که در قسمت بالا ذکر کردیم وزن سوله تیر ورقی بالا می باشد، به این علت باید فونداسیون را قوی تر اجرا کنیم، که این موضوع هم روی قیمت سوله تاثیر گذار می باشد و قیمت سوله بالا می رود.
- سوله سازان در زمان گذشته برای این که مقاومت سوله را در برابر عوامل طبیعی بالا ببرند تا سوله تخریب نشود، می بایست از فولاد های قطور با ضخامت بیشتر در سازه استفاده کنند، که همین امر موجب به بالا رفتن وزن و قیمت سوله می شود.
- توجه کنید که وزن بالای سوله تیر ورقی نشانه ی استقامت آن نمی باشد، بلکه این سوله نسبت به سوله خرپایی از پایداری و مقاومت پایین تری برخوردار می باشد.
چنانچه تمایل دارید در ارتباط با سوله تیر ورقی مطالب بیشتری را مطالعه کنید لطفا روی کلمه ی فروش سوله تیر ورقی کلیک کنید.
سازه سوله دست دوم
در این بخش از مقاله سازه سوله دست دوم را توضیح خواهیم داد، و تمام ویژگی های این سوله را شرح می دهیم، پس اگر قصد خرید این سوله را دارید لطفا این بخش را مطالعه کنید.
سازه ی سوله دست دوم از آهن آلات ضایعات می باشد، که پایداری و استحکام کافی ندارد، و احتمال تخریب این سوله در برابر بارهای وارده بسیار زیاد می باشد، و چون سوله دست دوم به روش سوله تیر ورقی ساخته شده است، پس وزن بالا و قیمت بالایی نیز دارد، که از لحاظ قیمت و مقاومت هم از تمام سوله ها پایین تر می باشد، اما اگر شما سوله خود را به روش خرپایی اجرا کنید از سوله دست دوم ارزانتر و مقرون به صرفه تر می باشد.
ناگفته نماند که سوله دست دوم معایب بسیار زیادی دارد، اگر قصد خرید این سوله را دارید پیشنهاد ما به شما این است که روی کلمه ی سوله دست دوم کلیک کنید تا مطالب بیشتر مفیدتری را در این زمینه مطالعه کنید.
در این مقاله شما را با انواع سازه سوله ها آشنا کردیم، خوشحال می شویم تا در پایان این مطالب نظرات و پیشنهاد های خود را در قالب کامنت برای ما بازگو کنید، ما با کمال میل پاسخگوی سوالات شما بزرگواران خواهیم بود.
شماره تماس :
دسته ها
- سوله (65)
- سوله های UBM (4)
- سوله های تیرورقی (4)
- سوله های خرپایی (5)
آخرین نظرات
- hkyuacmluk در ساخت سوله در همدان
- RrrlzybdpVgmMWE در سوله سبک چیست