- خانه
- chevron_right
- سوله
- chevron_right
- انواع سوله ها
انواع سوله ها
در این مقاله می خواهیم به شما کاربران عزیز اطلاعات کامل و جامع درباره ی انواع سوله ها را بدهیم و معایب و مزایای هر کدام را توضیح دهیم تا شما بتوانید با دانش کافی سوله مد نظر خود را انتخاب کرده و اجرا کنید. همچنین اگر تا پایان این مقاله با ما همراه باشید می توانید ارزانترین و بهترین روش ساخت را با توجه به نوع کاربری خود تشخیص دهید. ( زمان لازم برای خواندن این مقاله حداکثر ۵ دقیقه می باشد )
انواع سوله به شرح زیر می باشد:
۱:سوله تیر ورقی که با نام های، سوله های قدیمی ، سوله سنگین و سوله های صنعتی شناخته می شوند.
( نکته مهم: این که می گوییم سوله صنعتی ، دلیل بر این نیست که سوله های دیگر صنعتی نیستند، اما به دلیل اینکه این نوع سوله از قدیم وجود داشته و در آن زمان فقط همین یک نوع سازه وجود داشته، برای همین مردم آن را سوله صنعتی هم می دانند.)
۲:سوله خرپایی که با نام های سوله سبک، سوله HSS، سوله سبک قوسی و در بعضی موارد سوله فضایی هم گفته می شود، البته استفاده از کلمه سازه یا سوله فضایی برای این نوع سوله مناسب نیست ، زیرا تفاوت های بسیار عمده ای با هم دارند.
۳:سوله UBM (بو بی ام)
۴:سوله دست دوم
(نکته: سوله های کارکرده یا دست دوم به هیچ عنوان در تقسیم بندی انواع سوله قرار نمی گیرند اما به دلیل استقبال از این نوع سوله ها لازم دانستیم که در اینجا در این باره نیز به صورت مختصر اما بسیار کاربردی توضیح دهیم )
در ادامه مطالب به مزایا و معایب انواع سوله ها اشاره می کنیم شاید این مطالب برای شما هم مفید باشد پس لطفا ما را همراهی کنید.
در عکس های فوق می توانید با طراحی و نوع و نحوه ی اجرای انواع سوله با روش های ساخت متفاوت آشنا شوید.
ساخت سوله تیر ورقی
در این قسمت از مقاله با ساخت سوله تیر ورقی در انواع سوله آشنا می شوید و تمام مزایا و معایب این نوع از سوله را به وضوح شرح داده ایم لطفا تاپایان مقاله ما را همراهی کنید.
نام یکی دیگر از سوله ها، سوله ی تیر ورقی است، سوله تیر ورقی از قدیمی ترین نوع سوله و بسیار سنگین می باشد که در ایران و سایر کشورهای دیگر ساخته شده است و با توجه به این که تقاضا برای سوله تیر ورقی در اروپا و بسیاری از کشورها شدیدا کاهش پیدا کرده است، اما در ایران همچنان درخواست برای ساخت سوله تیر ورقی زیاد است، و دلیل آن این است که متاسفانه نود و پنج درصد از سازندگان سوله در ایران با توجه به بروز نشدن توانایی علمی و مهندسی و ورود به عرصه ی سوله سازی به حالت وراثتی، هنوز با روش های قدیمی کار می کنند، به همین دلیل کارفرمایان برای ساخت سوله خود به صورت مداوم با سازندگان سوله تیر ورقی برخورد می کنند و احتمال کمی وجود دارد که با روش های بیشتری آشنا شوند. همچنین با توجه به اینکه اطلاعات کافی هم در این حوزه بسیار کم در دست کاربران است، این موضوع نیز مظاف بر دلیل شده است.
معایب و مزایای سوله تیر ورقی:
پس با توجه به مواردی که بالا گفتیم احتمالا سوله تیر ورقی کلا از ذهن شما پاک شده باشد اما در واقع ما این قصد را نداشتیم زیرا سوله تیر ورقی در شرایط های خاص و مشخص می توانند روش مناسب تری نسبت به سازه سبک هستند، این موضوع به قدری مهم و تاثیر گذار هست که ما در بعضی از شرایط به هیچ عنوان سوله خرپایی را توصیه نمی کنیم، و به صورت قطعی کارفرما یا مشتری های خودمان را به سمت روش تیر ورقی سوق می دهیم….
حال سوال بعدی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که از لحاظ کیفیت ساخت کدام یک از موارد بهتر است و سوال بعدی این است که همیشه سوله خرپایی سبک،گرانتر است؟؟؟
با ما همراه باشید تا پاسخ به این سوال را بیابید…
پاسخ سوال بالا در انواع سوله ها این است که؛ سوله خرپایی سبک از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است،زیرا هم متریال سوله سبک از نوع بهترین متریال می باشد، و هم جزو درجه یک ترین سازه های کشورهای دیگر محسوب می شود، و با فن آوری روز پیش می رود، و در جواب سوال بعدی که مطرح شد باید بگویم که فقط در دهانه های کوچک امکان دارد که سوله ی سبک خرپایی گرانتر باشد، ولی از دهانه هجده متر به بالا تر قیمت ساخت سوله خرپایی سبک ارزانتر و مقرون به صرفه تر است، وهر چقدر که این دهانه ها عریض تر شود اختلاف قیمت بین سوله سبک و سوله ی تیر ورقی بیشتر خواهد شد، و به این گونه است که قیمت سازه ی سوله خرپایی سبک پایین می آید و این سوله نسبت به سوله های دیگر مقرون به صرفه است.
اگر می خواهید مطالب بیشتر و جامعه تری درباره ی سوله تیر ورقی بدانید روی کلمه ی طراحی و ساخت سوله تیر ورقی کلیک کنید تا مقاله ای که منتشر شده است را بخوانید.
سوله ی سبک در انواع سوله ها
یک نمونه از سوله ها، سوله ی سبک در انواع سوله ها می باشد، که این نوع سوله را به نام های دیگر از قبیل سوله خرپایی و سوله قوسی نیز می گویند. در ادامه این مقاله به تمام ویژگی های سوله خرپایی یا همان سوله سبک می پردازیم.
نمونه ی دیگر از سوله ها، سوله ی سبک در انواع سوله ها می باشد، که این نوع سوله را به نام های دیگر از قبیل سوله خرپایی و سوله قوسی نیز می گویند. در ادامه این مقاله به تمام ویژگی های سوله خرپایی یا همان سوله سبک می پردازیم تا این سوله را بهتر بشناسید.
ساخت سوله خرپایی در انواع سوله ها بسیار پیچیده است، پس نیازمند دانش و توان مهندسی بالایی می باشد که هر سازنده ای از پس آن بر نمی آید، ولی بسیاری از سازنده ها بدون توان مهندسی بالا ادعا بر ساخت سوله خرپایی داشته ولی نتیجه کار آن ها یک سوله به ظاهر خرپایی اما بدون محاسبات فنی و با کیفیت بسیار پایین می باشد.
- اولین موردی که بعد از عقد قرارداد مورد بررسی و سپس اجرا می شود ، طراحی نقشه ها و محاسبات سازه و فونداسیون می باشد، در این مرحله شرکت سوله سازی نقشه های فونداسیون را به کارفرما تحویل می دهند که ساخت و اجرای فونداسیون را آغاز کنند و در همین حین سازه فلزی را در کارخانه بسازند تا بعد از ساخت سازه، فونداسیون برای نصب آن آماده شده باشد.
- دومین مرحله که توسط سوله ساز انجام می شود ، خرید مصالح فلزی می باشد.
- سومین مرحله، اجرا و ساخت سوله در کارخانه می باشد.
- چهارمین مرحله دقیقا بعد از ساخت سوله انجام می شود و در این مرحله قطعات ساخته شده تمیزکاری و سپس رنگ آمیزی می شود
- در مرحله پنجم قطعات سازه آماده برای بارگیری و ارسال به محل نصب می شود
- در مرحله ششم و بعد از اتمام اجرای فونداسیون و ساخت سازه نوبت به نصب سازه در محل پروژه می رسد
- سپس پس از اجرای اسکلت فلزی نوبت به اجرای پوشش سقف می گردد
- بعد از تمامی این مراحل نوبت به دیوارکشی، کف سازی، نصب در و پنجره ، تاسیسات و …. می رسد.
پیشنهاد بسیار مهم ما درباره پوشش سقف
پیشنهاد بسیار مهم ما درباره خرید پوشش سقف و نصب آن این است که ، اگر به دنبال صرف جویی در قیمتهای تمام شده دارید ، هیچ وقت پوشش سقف را به سوله ساز واگذار نکنید، چرا که عملا سوله ساز خودش باید از کارخانه های تولید کننده پوشش سقف ، خریداری کند و مبلغی را به عنوان درصد روی آن بکشد و سپس به شما بفروشند. حال سوال اینجاست که چرا این وسط ، واسطه گری را حذف نمی کنید و خودتان مستقیم وارد قرارداد با کارخانه های مادر نمی شوید؟! لازم بذکر است که همین موضوع درباره اجرای فنداسیون، دیوار چینی ، کف سازی ، درب و پنجره و تاسیسات هم صدق می کند ، پس برای صرفه جویی در وقت و هزینه هر کاری را به متخصصین خودش بسپارید.
همان طور که در قسمت بالا گفته ایم باید تمام این مراحل ذکر شده توسط مهندسین و متخصصین ماهر صورت پذیرد تا از خسارات وارده جلوگیری شود.
یکی از موارد در ساخت سوله طراحی آن است که با توجه به سلیقه کارفرما طراحی سوله انجام می شود که این طراحی تعیین می کند که سوله مد نظر کارفرما از چه سازه ای و با چه معماری ساخته شود.
انتخاب نوع سازه سوله خرپایی در انواع سوله ها به این شکل است که مهندسین و طراحان از نرم افزارهای متفاوتی مانند ETABSE یا مواردی مشابه ای از این نرم افزار بهره می برند، تا بتوانند انواع بار وارده به این نوع سازه را در تمام نقاط مختلف سوله خرپایی تقسیم کنند تا با کمترین مقدار مصرفی فولاد، سازه ای مستحکم و قدرتمند را بسازند. قابل توجه است که بدانید، ساخت سوله سبک در انواع سوله ها به نفع خریدار است، زیرا سوله های خرپایی یا همان سوله های سبک قیمت مناسب تری نسبت به انواع دیگر از سوله ها دارند،به همین جهت معروف به سوله ارزان هستند،ولی این مناسب بودن قیمت روی کیفیت این نوع سوله تاثیر منفی نمی گذارد، زیرا در ساخت این نوع سوله از بهترین و با کیفیت ترین متریال و مصالح استفاده شده است، روش ساخت این نوع از سوله ها به صورتی است که کمترین فولاد مصرفی را دارد این امر موجب شده است تا قیمتی ارزان و اقتصادی داشته باشد.
مزایا و معایب سوله سبک یا همان سوله خرپایی
مزایای و معایب سوله سبک یا همان سوله خرپایی در انواع سوله ها به شرح زیر می باشد:
- این نوع سوله به مدت زمان کوتاهی نیاز دارند تا طراحی و ساخته شوند.
- سازه های این سوله از لحاظ قیمت بسیار ارزان و مقرون به صرفه می باشد ولی کیفیت بالای برخوردار است.
- سوله سبک خرپایی در برابر حوادث احتمالی مانند باد،باران، زلزله و… بسیار مستحکم وبا کیفیت هستند پس با خیال راحت می توانید سوله سبک را انتخاب کنید.
- دهانه سوله های خرپایی کاملا انعطاف پذیر است و می توانند نود متر و گاهی بیشتر هم بدون استفاده از ستون میانی طراحی و اجرا شود و این به این معنا است که از تمام فضای داخلی سوله به صورت کامل می توان بهره برد زیرا ستونی در وسط سوله مزاحمتی ایجاد نمی کند.
- درست است که گفته بودیم سوله سبک قیمت ارزان و مقرون به صرفه دارد اما لازم به ذکر است که مصالح و متریالی که در سوله های خرپایی به کار می رود از نوع درجه یک هستند و عمده فولاد آن از مقطع پروفیل استفاده می شود که از کیفیت بالایی برخوردار می باشد.
- تمام اسکلت فلزی سوله های خرپایی از پیچ و مهر است و این امکان را به شما می دهد که سوله را به دفعات باز و بسته کرده به منظور جابجا یا انتقال سازه به مکان دیگر و همچنین امکان این را به شما میدهد که سوله خود را ارتقا دهید و پیشرفته و به روز کنید و این همه امکانات بدون هیچ گونه آسیبی به سوله انجام می شود.
- سوله های خرپایی در انواع سوله ها برای هر نوع کاربری اعم از صنعتی و نیمه صنعتی و غیر صنعتی مناسب است و هیچ محدودیتی برای ساخت ندارد(غیر صنعتی مثل تالار پذیرای و ورزشگاه ها و…)
معایب سوله سبک خرپایی در انواع سوله:
امروزه بسیاری از خریداران سوله روی به خرید سوله سبک خرپایی در انواع سوله ها آورده اند آن هم به این علت است که سوله ی سبک هیچ محدودیت و ممنوعیتی ندارد و این حسن باعث شده است که طرفداران بسیاری داشته باشد اما در این قسمت می خواهیم یک عیب کوچک از این نوع سوله را با شما در میان بگذاریم آن هم این است که این سوله در دهانه ی هجده متر به پایین نسبت به سوله ی تیر ورقی گرانتر است و در دهانه ی هجده متر از لحاظ قیمت با سوله ی تیر ورقی برابری می کند، ولی از دهانه ی هجده متر به بالا از لحاظ قیمت مقرون به صرفه می باشد.
این نکته حائز اهمیت است که بدانید، هر چه ابعاد دهانه در انواع سوله ها عریض تر شود اسکلت فلزی سازه سنگین تر و از لحاظ قیمت گرانتر می شود، اما این را هم در نظر داشته باشید که هزینه اجرای فونداسیون و دیوار هم به شدت کاهش می دهد.
مزایا و معایب سوله سبک خرپایی بسیار است برای کسب اطلاعات بیشتر روی کلمه ی فروش سوله سبک کلیک کنید.
ساخت سوله UBM در انواع سوله ها
در این قسمت درباره ی ساخت سوله UBM در انواع سوله ها که یک تکنیک جدید و به روز است، صحبت می کنیم و مزایا و معایب این نوع از سوله را می سنجیم، اگر می خواهید با تکنیک های جدید در ساخت سوله آشنا شوید و دانش خود را به روز کنید لطفا این مقاله را مطالعه کنید.
نام یکی دیگر از روش های ساخت در انواع سوله ها، سوله UBM ( یو بی ام ) است، از لحاظ تکنیک سوله های UBM فقط چند سال است که وارد ایران شده است و این سوله جدیدترین روش در انواع سوله ها به حساب می آید.
اجرای سوله ی بو بی ام به شرح زیر می باشد:
مصالح و متریالی که سوله ی UBM را با آن طراحی و اجرا می کنند از ورق گالوانیزه است، که این ورق های گالوانیزه به صورت خام و به محل اجرای سوله انتقال می یابد و در همان مکان توسط دستگاهی به نام سیمر به یک دیگر دوخته می شوند، سوله UBM (یو بی ام) همیشه به صورت قوس کامل طراحی و اجرا می شود. در سقف سوله UBM باید از عایق استفاده کرد که عایق مصرفی که برای این سوله به کار می رود از جنس پلی اورتان است، قابل ذکر است که این سوله قیمت کمتری دارد به علت این که سازه ی آن از جنس فولاد نیست، و در این نوع سوله عملا، دیواری طراحی و اجرا نمی شود و این به این معنا نیست که نیازی به فونداسیون ندارد و با این که در این سوله دیوار وجود ندارد باز هم فونداسیون اجرا خواهد شد.
معایب و مزایای سوله UBM (یو بی ام):
مزایای سوله یو بی ام در انواع سوله ها به شرح زیر می باشد:
عایق خوبی در برابر گرما و سرما دارند به علت وجود پوشش پلی اورتان در این نوع سوله.
سوله ی یو بی ام با سرعت بسیار بالاتری اجرا خواهد شد.
سوله یو بی ام به دلیل قوس بسیار زیادی که دارند از پایداری و استقامت خوبی در مقابل باد و برف بر خور دارند و دچار خسارت و خرابی نمی شود.
معایب سوله یو بی ام در انواع سوله ها به شرح زیر می باشد:
همان طور که گفته بودیم سوله یو بی ام عایق پوشش سقفی آن از جنس پلی اورتان است، که برای کاربری به عنوان مرغداری و دامداری اصلا مناسب نمی باشد به علت این که عایق پلی اورتان به صورت پاششی از داخل به سقف سازه می پاشند، به علت زیاد بودن بافت و منافذ پلی اورتان به شدت بو و میکروب و باکتری ها را به خود جذب کرده و امکان ای وجود ندارد که آن را ضد عفونی کرد تا میکروب ها را از بین برد، به همین علت اگر بیماری به سراغ دام و طیور بیاید خسارت زیادی را شامل می شود که قابل جبران نیست.
وزارت بهداشت برای کاربری های بیمارستانی و دارویی و مواد غذایی به سوله یو بی ام مجوز نخواهد داد به همان دلیل که در قسمت بالا ذکر شد(پوشش سقف سوله یو بی ام از پلی اورتان است)
در سوله یو بی ام امکان استفاده از جرثقیل و حتی جرثقیل دروازه ای هم وجود ندارد به علت قوس زیادی که در طراحی این سوله وجود دارد، پس اگر شما قصد دارید در سوله ی خود از جرثقیل استفاده این نوع سوله مناسب شما نمی باشد.
سوله یو بی ام قابلیت جابجایی همانند سوله خرپایی را ندارند، زیرا سوله ی خرپایی با پیچ و مهره اتصال می گردد و می توان آن ها را از هم جدا کرد و قابل جابجایی می باشد، اما سوله یو بی ام همانطور که در قسمت قبل گفته شد، ورقها ی آن توسط دستگاه به هم دوخته و متصل می شود و قابلیت جداسازی و جابجایی بدون آسیب را ندارد، همچنین ورق های فرم داده شده بزرگ را دیگر نمی توان جابجا کرد.
حتی فروش سوله های یو بی ام به صرفه نمی باشد، به علت اینکه از جنس گالوانیزه است و کم ارزش است، پس می توان گفت حتی فروش این نوع سوله هم امکان پذیر نیست و عملا می توان گفت که با فروش سوله یو بی ام ضرر خواهید کرد.
ممکن است که قسمت های دوخته شده در سوله یو بی ام بعد از گذر چندین سال شل شود و باعث تخریب سوله شود و متاسفانه دچار خسارت زیادی می شوید.
بزرگترین سوله یو بی ام فقط تا دهانه ی سی متر قابل طراحی و ساخت است و بالاتر از این در سوله ی یو بی ام متاسفانه امکان پذیر نمی باشد.
سوله یو بی ام در انواع سوله ها قابلیت اجرا به صورت طبقات را ندارد پس فقط باید در یک طبقه طراحی و اجرا شود آن هم به این علت است که سقف این نوع سوله قوسی شکل می باشد.
برای مطالعه کردن بیشتر درباره ی سوله یو بی ام لطفا روی کلمه ی مزایا و معایب سوله یو بی ام کلیک کنید، تا بتوانیم اطلاعات بیشتری به شما عزیزان بدهیم.
سوله دست دوم
در قسمت پایانی این مقاله می خواهیم سوله دست دوم در انواع سوله ها را توضیح دهیم که قطعا برای شما کاربران عزیز کارآمد می باشد و در انتخاب سوله به شما کمک خواهد کرد، پس تا پایان این قسمت ما را همراهی کنید لطفا…
عملا می توان گفت که نود و پنج درصد از سوله های دست دوم متاسفانه دروغین است، و بسیاری از دلالان آهن آلات ضایعات بی کیفیت را در سوله دست دوم به کار برده و یک سوله با کیفیت بسیار پایین تحویل شما می دهند و کسی که دچار خسارت و ضرر می شود کارفرما است.
اگر می خواهید از گزند این کلاه برداران و دلالان در امان بمانید و دچار خسارت و ضرر و زیان نشوید روی سوله دست دوم کلیک کنید و مقاله ای که در این باره منتشر شده را با دقت بیشتر بخوانید، مطمئن هستیم که این مقاله به شما کاربران عزیز کمک شایانی خواهد کرد.
اگر تمایل به مطالعه درباره ی چگونگی ساخت انواع سوله و چگونگی اندازه گیری قیمت در هر متر مربع را دارید، لطفا روی کلمه ی ساخت انواع سوله کلیک کنید، مطالب این مقاله بسیار مفید و کاربردی می باشد.
شماره تماس :
دسته ها
- سوله (61)
- سوله های UBM (4)
- سوله های تیرورقی (4)
- سوله های خرپایی (5)
آخرین نظرات
- harbinger در قیمت سوله دست دوم آماده
- harbinger در سوله سبک چیست