مقاله

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. سوله
  4. chevron_right
  5. ساخت سوله

ساخت سوله

در این مقاله می خواهیم در ارتباط با ساخت سوله به صورت کامل توضیح دهیم تا شما کاربران عزیز بهترین انتخاب را در ساخت سوله خود داشته باشید، تا دچار خطا یا اشتباه نشوید، پس خواهشمندیم کمی وقت بگذارید و این مطالب را با دقت بخوانید، قطعا به شما کمک فراوانی خواهد کرد.

در ابتدا باید بدانید که ساخت سوله به ۳ روش انجام می شود، که این روش ها کاملا با هم متفاوت هستند، این تفاوت ها هم از نظر ظاهری و هم از نظر جنس متریال به کار برده شده در آن ها باهم متفاوت هستند، یعنی در هر نوع از سوله متریال خاص خود را دارد و با دیگری متفاوت است.
برای اجرای سوله خود باید اندازه ی دقیق سوله مد نظر را بدانید تا بتوانید بهترین روش را با کمترین هزینه انتخاب کنید تا دچار ضرر نشوید، این ابعاد و اندازه شامل طول و عرض و ارتفاع سوله می باشد.
در قسمت بالا گفتیم که سوله به ۳ روش متفاوت طراحی و اجرا می شود و جالب است که بدانید قیمت اجرای هر متر از سوله در هر ۳ روش با هم متفاوت است.

اگر تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید تمام گفته های خود را به صورت کامل به شما عزیزان اثبات خواهیم کرد، از همراهی شما متشکریم.

ابعاد مناسب در اجرای سوله

در این مرحله قصد داریم  ابعاد مناسب در ساخت سوله را شرح دهیم و تمام مراحلش را به صورت واضح توضیح دهیم، و طول و عرض و اتفاع سوله را هم توضیح دهیم، لطفا همراه ما باشید.

طول سوله به شرح زیر می باشد:

منظور از طول سوله همان عمق سوله می باشد، طول سوله یا همان عمق سوله در قیمت آن تاثیر زیادی ندارد و بیشتر ابعاد دهانه و ابعاد ارتفاع سوله در قیمت هر متر مربع آن تاثیر می گذارد، نا گفته نماند که چنان چه عمق یا همان طول سوله مد نظر شما بسیار کم باشد می تواند در قیمت سوله تاثیر گذار باشد، این موضوع حائز اهمیت است که بدانید طولی که برای سوله مد نظر خود انتخاب می کنید بهتر است دارای مضربی از شش باشد و این نکته در قیمت سوله مد نظر شما تاثیر گذار است، مضربی از شش باشد به این معنا است که ما در سوله سازی دو ردیف ستون داریم، یک ردیف در سمت راست و دیگری در سمت چپ که این ستون ها در طول هر شش متر یک ستون اجرا می شود، پس وقتی که می خواهند فونداسیون را اجرا کنند هم باید هر شش متر یک فونداسیون باشد و فاصله ی ستون ها از هم شش متر است.

دهانه سوله به شرح زیر می باشد:

توضیح دهانه در سوله سازی به این صورت می باشد که به قسمت ورودی سوله دهانه سوله گفته می شود، گاهی اوقات دهانه سوله به عنوان عرض سوله هم نیز گفته می شود.

طراحی و اجرای سوله به این گونه می باشد که دو ردیف ستون اجرا می شود، یک ردیف ستون در سمت راست و ردیف دیگر ستون در سمت چپ می باشد، اما به خاطر داشته باشید که اجرای ستون در قسمت دهانه یا همان عرض سوله امکان پذیر نمی باشد، یا واضح تر بگوییم دهانه سوله که همان قسمت ورودی سوله به حساب می آید از ستون استفاده نمی شود.

به صورت دیگری هم می توان دهانه سوله را شرح داد آن هم این است که به فاصله ی بین ستون های سمت راست تا ستون های سمت چپ، دهانه سوله یه همان عرض سوله نیز گفته می شود.

برای اطلاع از قیمت هر متر مربع از سوله لطفا روی کلمه ی قیمت ساخت سوله صنعتی کلیک کنید.

ساخت سوله

ساخت سوله. اگر دقت کنید در این سوله دو ردیف ستون وجود دارد و در طول سوله امتداد دارد، به حد فاصله ستون سمت راست و چپ ، دهانه سوله یا همان عرض سوله میگویند.

 

در تصویر بالا اگر دقت کنید می بینید که همان طور که در پاراگراف قبل گفته شده است، ستون هایی در قسمت راست و ستون هایی در قسمت چپ اجرا شده است، ولی دهانه ی سوله یا همان قسمت ورودی سوله از ستون خبری نیست، این سوله اجرا شده از نوع سوله سبک خرپایی می باشد. البته ممکن است در بعضی از سوله هایی با دهانه های بسیار عریض از ستونهای میانی هم برا سبک تر و ارزانتر شدن سازه استفاده کرد.

نکته مهم: حائز اهمیت است که بدانید اگر در سوله از دهانه های بزرگتر استفاده کنید درست است که هزینه ی فولاد مصرفی و هزینه ی اسکلت سوله نسبت به سوله با دهانه ی کوچک بیشتر خواهد بود اما به این هم دقت کنید که اگر سوله با دهانه ی بزرگ اجرا شود می توان گفت که برای مشاغل بیشتری کاربری دارد، اما اگر سوله با دهانه کوچک اجرا شود هزینه ی فولاد مصرفی و هزینه ی اسکلت آن کمتر می شود، اما دیگر برای یک سری از مشاغل خاص قابل استفاده است نه تمامی مشاغل،قابل توجه است که بدانید به هر اندازه که دهانه سوله یا همان قسمت ورودی سوله شما بزرگتر اجرا گردد، باعث می شود تا به دیوار کمتری نیاز داشته باشید و اجرای فونداسیون کوچکتر می شود و در نهایت سبب می گردد تا هزینه ی اجرای سوله شما کمتر و مقرون به صرفه باشد، , و قابل توجه است که بدانید ارزش سوله  شما و حتی اجاره سوله شما هم بیشتر می شود، در ادامه ی ساخت سوله باید گفت که میزان نیروی کار کرده و کارگران که در سوله مشغول به کار هستنند هم تاثیر گذار خواهد بود، ناگفته نماند که سوله سازی فقط شامل اسکلت نمی باشد بلکه فونداسیون و دیوارها و پوشش سقف و … هم شامل می شود.

سوله با دهانه عریض در ساخت انواع سوله

اجرای سوله با دهانه عریض برای کاربری ورزشگاه

برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با سوله ورزشگاه لطفا روی کلمه ی ساخت سوله ورزشی کلیک کنید.

سوله با دهانه عریض

اجرای سوله با دهانه ی عریض و استفاده از یک ستون میانی مشترک در بین دو سوله.

ارتفاع سوله به شرح زیر می باشد:

همه ی شما عزیزان معنی ارتفاع را به خوبی می دانید، اما مطلب دیگری که باید در ساخت سوله بدانید و با آن آشنا شوید ۲ اصطلاح می باشد که در سوله سازی بسیار استفاده می شود، یکی ارتفاع کناره و دیگری ارتفاع تاج است، که در ادامه به معانی این ۲ اصطلاح می پردازیم:

ارتفاع تاج: در سوله سازی سقف سوله ها به ۲ روش انجام می شود یکی هشتی و دیگری قوسی می باشد، هر دو این روش ها به صورت شیب دار باید اجرا شوند، و این شیب باعث می شود تا ارتفاع در قسمت وسط سوله همیشه بیشتر باشد، و دقیقا به این نقطه بلند ارتفاع تاج سوله گفته می شود. ارتفاع تاج دو قسمت دارد، تاج داخلی و تاج خارجی.

ارتفاع کناره: یعنی از همان اول شروع سوله از زمین تا زیر سقف را ارتفاع کناره می گویند، واضح تر بگوییم به ارتفاع کامل دیوار ارتفاع کناره نیز گفته می شود. ارتفاع کناره یعنی کمتریم ارتفاع مفید و قابل استفاده سوله.

سوله سبک خرپایی

این عکس نمونه ای از اجرای سوله به روش خرپایی با سقف قوسی را نشان می دهد.

 

سوله تیر ورقی در ساخت سوله

اجرای سوله به روش تیر ورقی که سقف هشتی را نشان می دهد.

 

در تصویر بالا نمونه ای از سوله ی تیر ورقی را مشاهده می کنید، اگر تمایل دارید درباره ی سوله تیر ورقی که از قدیمی ترین نوع سوله می باشد و از این رو به آن سوله ی سنتی نیز گفته می شود، اگر تمایل به بررسی بیشتر سوله های تیر ورقی دارید، لطفا روی ساخت سوله تیر ورقی کلیک فرمایید.

مراحل اجرایی در سوله سازی 

در سوله سازی چندین مراحل وجود دارد که باید به خوبی انجام شود، حال با هم به این مراحل مهم می پردازیم:

  1. در ساخت سوله ابتدا باید پیش فاکتور را به صورت کامل به کارفرما ارائه دهیم، بعد از قبول این پیش فاکتور توسط کارفرما نوبت به قرار داد می رسد، توجه داشته باشید که در قرارداد باید تمام مراحلی که میخواهید انجام شود به صورت کامل و واضح ذکر شود، بعد از عقد قرارداد شرکت سوله سازی باید تمام نقشه های اسکلت فولادی و  نقشه های فونداسیون سوله را در اختیار کارفرما قرار دهد، تا بتوانند فونداسیون را هر چه زودتر اجرا کنند.
  2. در مرحله ی بعد باید تمام مصالحی که در اجرای سوله احتیاج داریم را تهیه کنیم، مثل: فولاد یا همان آهن آلات مصرفی، رنگ، پیچ و مهره برای اتصالات و … است، توجه داشته باشید که این مصالح و متریال باید از بهترین متریال و درجه یک باشد، که اگر چنین نباشد باعث می شود تا سوله ی شما بی کیفیت و با مقاومت پایین اجرا شود، که این اصلا به نفع کارفرما نمی باشد، حائز اهمیت است که بدانید مصالحی که در سوله به کار برده می شود، باید با توجه به نوع کاربری سوله و شرایط جغرافیایی محلی که قرار است سوله در آن اجرا شود کاملا سازگاری داشته باشد، در غیر این صورت باعث ضرر و در نهایت تخریب سوله می شود، به طور مثال متریالی که در شمال باید استفاده شود با متریالی که در جنوب استفاده می شود قطعا باید با هم متفاوت باشند، و مورد دیگر که باید به آن دقت کنید، این است که شرکت سوله ساز از همان مصالح درجه یک و با کیفیتی که و در قرار داد قید شده است استفاده کنند نه متریال بی کیفیت، استفاده از این متریال بی کیفیت از لحاظ قیمت به نفع پیمانکار و از لحاظ کیفیت به ضرر کارفرما می باشد، که این کار یک کلاهبرداری بزرگ محسوب می شود.
  3. در مرحله ی بعدی تمام فولاد ها را با توجه به نقشه ی اسکلت سازه سوله در کارگاه برش می دهیم، و آن قسمت هایی که باید به هم متصل باشند را توسط جوش به هم وصل می کنند، توجه داشته باشید که این اتصالات باید به خوبی انجام شوند، پیشنهاد ما برای این اتصالات گاز CO2 می باشد، زیرا اگر این اتصالات به خوبی انجام نشوند، امکان این را دارد که با گذر زمان از هم شده شوند، و خرابی به بار می آید.
  4. در اجرای سوله بعد از جوشکاری باید تمام قطعاتی که جوش داده شده است را با استفاده از تجهیزات مخصوص کاملا تمیز شوند، زیرا هنگام جوشکاری ممکن است قسمتی از آن به اطراف رسیده باشد، و دلیل دیگر این تمیزکاری این است که در هنگام جوشکاری، فولاد از خودش چربی پس می دهد، که برای تمیزی سوله در انتهای کار ملزم به این تمیز کاری ها می باشیم، بعد از این تمیزکاری ها تمام قطعات باید رنگ آمیزی شوند، توجه داشته باشید که این رنگ آمیزی باید با شرایط آب و هوایی و شرایط محیطی که سوله قرار است در آن ساخته شود، انجام پذیرد.
  5. طی زمانی که این مراحل توسط شرکت سوله سازی در حال اجرا میباشد، کارفرما باید فونداسیون سوله را با توجه به نقشه ای که شرکت سوله سازی در اختیارشان گذاشته است انجام دهند، اگر به این صورت کارها انجام شوند در وقت هم صرفه جویی می شود و سوله ی شما هر چه سریع تر اجرا می گردد.
  6. بسیار خب حال که قطعات به هم جوش داده شده اند و تمیز کاری هم انجام شده است و تمام قطعات رنگ آمیزی شده اند، باید تمامیه این قطعات را بار بزنیم و از شرکت سوله سازی به محل اجرای سوله منتقل کنیم، ما برای شما یک پیشنهاد داریم، و آن هم این است که در هنگام بار گیری این قطعات یک ناظر از سمت کارفرما حضور داشته باشد، تا وزن تمامیه این قطعات را به خوبی بررسی کنند، که وزن این قطعات کم نباشند تا شرکت سوله سازی نتواند کم فروشی کند، یا بلعکس وزن قطعات زیادتر از آن وزنی که در قرار داد قید شده است نباشد، که شرکت سوله سازی موفق نشود از شما مبلغ اضافی طلب نکند به علت این که وزن سازه در حین ساخت بلا رفته است، توجه کنید که این شرکت ها متاسفانه کم نیستند، اما اگر دچار این کلاه برداری ها شدید می توانید به راحتی قرار داد را فسخ کنید و تمام ضرر و زیان خود را از شرکت سوله سازی طلب کنید.
  7. بعد از انتقال درست قطعات در ساخت سوله نوبت به سوار کردن قطعات روی سازه می باشد، و تمام این کارها بر عهده ی شرکت سوله سازی که با آن قرار داد بسته اید می باشد، در این مرحله هم متاسفانه شرکت سوله سازی می تواند کلاهبرداری کند، این کلاهبرداری به این صورت است که در قرارداد تمامیه قطعات کاربردی سوله را ذکر نکرده و یک قیمت پایین به شما می دهند تا موفق شوند با شما قرارداد ببندند، و در حین کار شرکت سوله سازی ادعا می کند که سوله شما به قطعات دیگری همچون وال پست یا بادبند یا … هم دارد اما چون در قرارداد قید نشده است کارفرما باید این قطعات ذکر شده را به صورت جدا گانه از شرکت سوله سازی خریداری نماید، و چون شرکت های سوله سازی دیگر امکان فروش وال پست و بادبند یا دیگر قطعات را به صورت تکی ندارند زیرا برایشان به صرفه نمی باشد، کارفرما مجبور می شود تا از خود شرکت سوله سازی که با آن قرارداد دارد این قطعات ذکر شده را تهیه کند، پس در حین عقد قرارداد توجه داشته باشید که تمام قطعات به صورت کامل ذکر شود، تا مجبور به پرداخت هزینه ی جدا یا بیشتر نشوید.

اگر قصد ساخت سوله با کاربری سردخانه را دارید، لطفا روی ساخت سوله سردخانه کلیک کنید، زیرا که ساخت این نوع سوله طراحی خاص خود را می طلبد.

بعد از نصب یک سری از مراحل وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

  • بعد از انجام تمام مراحلی که در بالا ذکر شده است نوبت به اجرای پوشش سقف می رسد، حائز اهمیت است که بدانید این پوشش سقف هم نیز باید با تمامیه شرایط آب و هوایی و شرایط محیطی که سوله در آن اجرا شده است سازگاری کامل داشته باشد.
  • در ساخت سوله حال نوبت به دیوار چینی می رسد، که این دیوار چینی نیز باید با توجه به درخواست کارفرما و با توجه به کاربری سوله صورت پذیرد، ما در این قسمت برای شما کارفرمایان یک پیشنهاد داریم، این پیشنهاد این است، زمانی که نقشه ها را به صورت کاملا رایگان از شرکت سوله سازی دریافت کردید چندین بنا استخدام کرده تا از روی نقشه فونداسیون سوله ی شما را اجرا کنند، آن هم به این علت است که اجرای فونداسیون کار تخصصی نمی باشد و چند بنای ساده به خوبی از پس آن بر می آیند، و به این گونه هزینه ی شما کارفرمایان عزیز کمتر می شود.
  • مراحل دیگری هم وجود دارد که نیازی نیست به شرکت سوله سازی واگذار کنید تا هزینه های شما کمتر و مقرون به صرفه باشد، مثل: (برق، تاسیسات، اجرای کف سازی).

طراحی و ساخت سقف سوله

در این قسمت از مقاله می خواهیم شما کاربران عزیز را با طراحی و ساخت سقف سوله آشنا کنیم که انواع مختلفی دارد و تمام این انواع را توضیح خواهیم داد، لطفا ما را همراهی کنید.

همان طور که گفته بودیم سقف سوله انواع مختلفی دارد که شامل: (سقف قوسی، سقف یک طرف شیب، سقف هشتی، سقف هشتاد و هشت) می باشد، حال ما را همراهی کنید تا هر یک را به صورت جداگانه برای شما شرح دهیم.

  • سقف قوسی: یکی از بهترین نوع سقف در سوله سازی، سقف قوسی شکل می باشد و در ساخت سوله به روش سوله سبک خرپایی رایج است، و به علت روش ساخت و شکل فولاد هایش بسیار سبک بوده است و در عین حال بسیار مستحکم است و از لحاظ قیمت هم ارزانتر و مقرون به صرفه می باشد، از مزایای سقف قوسی می توان به این که تهویه مناسبی دارد و همچنین اتلاف انرژی کمی دارد اشاره نمود، در تصویر زیر یک نمونه از سقف قوسی اجرا شده در سوله سبک خرپایی قابل مشاهده است.
    اگر مایل هستید درباره ی سوله سبک خرپایی که یکی از بهترین و ارزان ترین نوع سوله است بیشتر مطالعه کنید، لطفا روی کلمه ی فروش سوله سبک خرپایی کلیک کنید تا این سوله را بهتر بشناسید و این مقاله به شما کمک می کند تا انتخاب درستی در این زمینه داشته باشید.
انواع سوله سبک خرپایی در ساخت انواع سوله

نمونه ی سقف قوسی در ساخت سوله(سوله سبک خرپایی)

 

  • سقف یک طرف شیب: نوع دیگر از سقف سوله، سقف یک طرف شیب می باشد که این نوع زیاد رایج نمی باشد، به این صورت است که یک سمت از دیوار سوله بلند و سمت دیگر دیوار کوتاه تر است و هنگامی که سقف روی این دیوار ها اجرا می شود به صورت یک طرف شیب است، در تصویر زیر یک نمونه سوله اجرا شده با روش سقف یک طرف شیب  در سوله سازی را مشاهده می کنید.

نمونه ای از سوله اجرا شده به روش یک طرف شیب

 

  • سقف هشتی: این نوع از سقف ها در سوله سازی کاملا به صورت عدد هشت می باشند، به همین دلیل است که به آن هاسقف هشتی می گویند، قسمت تاج این سقف ها دقیقا در وسط دهانه قرار دارد و بلندترین ارتفاع را شامل می شود، و با یک شیب ملایم به دیوار ها متصل می شوند، در تصویر زیر نمونه ای از ساخت سوله به روش هشتی را مشاهده می کنید.
سوله با سقف هشتی در ساخت انواع سوله

نمونه ای از اجرای سوله با سقف هشتی

 

  • سقف های هشتاد و هشت: این نوع از سقف در بیشتر در ساخت سوله به روش تیر ورقی رایج می باشد، شکل ظاهری این سقف ها به صورت عدد هشتاد و هشت کاملا به هم چسبیده و با یک ردیف ستون میانی می باشد، به همین منظور است ک به نام سقف هشتاد و هشت شناخته شده است، در تصویر زیر یک نمونه از سوله تیر ورقی که به روش سقف هشتاد و هشت اجرا شده است را مشاهده می کنید.
سوله با سقف هشتادو هشت

نمونه ای از اجرای سوله تیرورقی با سقف هشتاد و هشت

 

عوامل موثر در قیمت سوله

در این قسمت عوامل موثر در قیمت سوله را شرح خواهیم داد، تا شما کاربران عزیز بتوانید به راحتی و به صورت تقریبی قیمت سوله خود را محاسبه کنید، پس ما لطفا مارا همراهی کنید.

در سوله سازی دو مورد بسیار مهم وجود دارد که در قیمت سوله تاثیر گذار می باشد، یکی ارتفاع و دیگری دهانه سوله می باشد، دانستن دقیق این دو مورد مهم به شما کمک می کند تا متوجه شوید در هر متر مربع از سوله چند کیلو فولاد باید به کار برده شود، بسیار خب تا این قسمت شما تنها موفق به حساب کردن اسکلت فولادی یا همان اسکلت فلزی سوله شده اید، اما به خاطر داشته باشید که ساخت سوله فقط به اسکلت آن ختم نمی شود، بلکه شامل موارد دیگری همچون فونداسیون، پوشش سقف، دیوار چینی، نیروی کارگری که در هنگام اجرای سوله کار می کند و… است و به باید تمام این موارد ذکر شده هم به صورت دقیق محاسبه شود و تمام این محاسبات شما می بایست به روز باشد به علت نوسانات قیمت در بازار این امر ضروری و مهم می باشد.

عوامل دیگری که در قیمت سوله شما ممکن است تاثیر گذار باشد شرایط خاک زمینی که سوله قرار است در آن ساخته شود، باید دقت داشته باشید تا زمین مد نظر شما از مقامت بالای برخوردار باشد تا هنگامی که سوله ساخته شد زمین به علت سست بودن نشست نکند و خرابی به بار نیاورد، و همچنین باید دقت کنید تا زمین شما پستی بلندی و ناهمواری نداشته باشد که اگر چنین باشد شما باید هزینه ای جدا بدهید تا زمین را به صورت کامل هموار کنید و سپس فونداسیون و بعد سوله را اجرا کنید، در شرکت سوله سازی اجرای دیوار چینی سوله و همچنین اجرای فونداسیون جزو وظایف ما نمی باشد و توسط ما انجام نمی شود ولی به خاطر داشته باشید که تنها نقشه ی فونداسیون را شرکت سوله سازی وظیفه دارد به صورت کامل در اختیار شما کارفرمایان بگزارد ولی در قبال این نقشه ها نباید از شما هزینه ای جدا دریافت کنند.

فونداسیون سوله

نمونه ای از اجرای فونداسیون سوله در حال ساخت

 

بسیار خب تا این قسمت شما متوجه شده اید که در اجرای سوله و قیمت آن چه آیتم های حائز اهمیت می باشد، اما تمام نشده است مباحث بسیار مهم دیگری هم وجود دارد، بنا بر این از شما می خواهیم تا پایان این مقاله مارا همراهی کنید.

سوله به روش دو طبقه

یک روش دیگر از ساخت سوله وجود دارد که می خواهیم با آن آشنا شوید، آن هم سوله به روش دو طبقه می باشد، اگر تا آخر این مطالب ما را همراهی کنید با تمام معایب سوله آشنا می شوید، پس لطفا ما را همراهی کنید.
سوله به روش ۲ طبقه زیاد رایج نمی باشد، اما نمی توان گفت که این کار اصولی نیست، خیر بلکه سوله ۲ طبقه هم قابل اجرا می باشد، و بیشتر برای کاربری هایی اجرا می شود که کارفرما تمایل دارد که طبقه ی دوم سوله خود را اداری کند، یا می خواهد طبقه ی دوم کاملا مجزا از طبقه ی اول اجرا شود.

سوله ۲ طبقه یک سری معایب دارد که در ادامه به آنها می پردازیم: اجرای سوله ۲ طبقه در ساخت سوله باعث می شود تا هزینه ی شما بالاتر رود، به این صورت که وقتی شما یک طبقه ی دیگر به عنوان طبقه ی دوم به سوله اضافه می کنید باعث می شود تا ارتفاع سوله بیشتر شود و سوله در مقابل بار باد ضعیف شود، و برای اینکه این ضعف بزرگ را از بین ببریم مجبور به قوی تر کردن سازه سوله هستیم، این یعنی استفاده ی فولاد بیشتر در اسکلت فلزی، و همین امر موجب می شود تا هزینه ها افزایش یابد، و چنان چه شما بخواهید در طبقه ی دوم سوله از دستگاه یا ماشین آلات قوی و سنگین بهره ببرید، باعث می شود که طبقه ی دوم بار زیادی را بر طبقه ی اول وارد کنند، و این موضوع سوله را در برابر عوامل طبیعی به خصوص زلزله سست می کند، و باز هم مجبور به قوی تر کردن اسکلت فولادی سوله هستیم تا زمانی که سوله از نظر استقامت کاملا استاندارد شود و مطمئن شویم که هیچ خطری آن را تهدید نمی کند، و قوی تر کردن سوله یعنی استفاده از فولاد بیشتر در اسکلت فلزی و در نهایت بالاتر رفتن قیمت ها را به همراه دارد.
ولی پیشنهاد ما به شما کارفرمایان عزیز این است که زمین خود را بزرگتر انتخاب کرده تا بتوانید ابعاد سوله را بیشتر کنید تا در همان یک طبقه ساخته شود، یا می توانید ۲ سوله در کنار یک دیگر بسازید، در این صورت دیگر نیازی به سوله در طبقه ی دوم ندارید، و هم این که هزینه ها پایین می آیید، حال اگر زمین شما از ارزش پایینی برخوردار باشد و شما کلی هزینه کنید و سوله ۲ طبقه را اجرا کنید، ضرر زیادی شامل حال شما کارفرمایان می شود.

ساخت سوله دردو طبقه

اجرای سوله به روش دو طبقه

 

در انتهای این مطلب می خواهیم شما را با انواع سوله آشنا کنیم تا شما در انتخاب سوله ی خود دچار خطا و اشتباه نشوید، پس پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

  • سوله سبک خرپایی: (سوله سبک خرپایی یکی از بهترین و سبک ترین و ارزان ترین نوع سوله می باشد، که نام های مختلفی دارد مثل: سوله قوسی، سوله HSS، سوله سبک) این نوع سوله مزایای بسیار زیادی دارد.
  • سوله UBM (یو بی ام): که معایب بسیار زیادی دارد، اگر تمایل دارید سوله یو بی ام را بیشتر بشناسید لطفا روی کلمه ی فروش سوله یو بی ام کلیک کنید تا بتوانید مطالب بیشتری را بخوانید.
  • سوله تیر ورقی:سوله تیر ورقی از نوع قدیمی سوله ها می باشد و بسیار سنگین و از لحاظ قیمت هم باید بگوییم که مقرون به صرفه نمی باشد، از این رو سوله تیر ورقی با نام های: سوله سنتی، سوله قدیمی، سوله سنگین) معروف شده است.
  • سوله دست دوم: (جالب است که بدانید چیزی به نام سوله دست دوم وجود ندارد و فقط دلالان آهن آلات بی کیفیت را در این سوله استفاده می کنند، و روی آن ها را رنگ کرده و در نهایت یک سوله بی کیفیت عرضه خواهند کرد، و این سوله ها عمر زیاد و مقاومت بالایی ندارند، اگر شما قصد خرید سوله دست دوم را دارید به شما پیشنهاد می کنیم تا روی کلمه ی فروش سوله دست دوم کلیک کنید، و مطالبی که در این باره منتشر شده است را بخوانید و از تمام کلاه برداری ها در سوله دست دوم آگاه شوید).
انواع جرثقیل سوله

در قسمت پایانی قصد داریم جرثقیل سوله و انواع آن را در ساخت سوله برای شما شرح دهیم، اگر قصد اجرای جرثقیل در سوله مد نظر خود را دارید این قسمت را به خوبی مطالعه کنید، با تشکر از همراهی شما عزیزان.

جرثقیل سوله هم مانند سوله انواع مختلفی دارد مثل: ( جرثقیل دروازه ای، جرثقیل سقفی) که در ادامه به صورت کامل هر کدام را توضیح خواهیم داد.

  • جرثقیل دروازه ایی: استفاده از جرثقیل دروازه ای در سوله سازی زیاد رایج نمی باشد، اما در یک سری شرایط خاص اجرا می گردد، آن شرایط این است که اگر در سوله بار جرثقیل سقفی در ستون سازه محاسبه نشده باشد، مجبور به استفاده از جرثقیل دروازه ای می شوند، به علت این که کارشان پیش برود و انجام شود، از این نوع جرثقیل ها در فضا های باز بیشتر استفاده میشود.

جرثقیل دروازه ای به دو روش حرکت می کند، یکی که بر روی ریلی سوار است و روی آن حرکت می کند، و دیگری که به صورت مستقل روی چرخ های خود حرکت می کند و نیازی به ریل ندارد. به همین دلیل است که در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرند، چون نیاز به تکیه گاه یا جسمی که بار آن ها را تحمل کند ندارند.

انواع جرثقیل دروازه ای:

  1. جرثقیل دروازه ای دو پل.
  2. جرثقیل دروازه ای تک پل.
  3. جرثقیل ریلی.
  4. جرثقیل چرخ دار.
  • جرثقیل سقفی: این نوع از جرثقیل در ساخت سوله مناسب تر است، زیرا استفاده از جرثقیل سقفی نسبت به جرثقیل دروازه ای برای جابه جایی اجسام سنگین ایمن تر می باشد، این نوع از جرثقیل حدود هشتاد درصد از محیط سوله را برای جابجا کردن وسایل و تجهیزات سنگین پوشش می دهد، و جالب است که بدانید جرثقیل سقفی هزینه ی سرویس کردن آن و هزینه ی برق آن مقرون به صرفه می باشد، و از همه ی این موارد بهتر این است که استفاده از جرثقیل سقفی بسیار ساده می باشد و نیاز به تخصص و مهارت خاصی نمی باشد.
نمونه جرثقیل سقفی

نمونه ای از جرثقیل سقفی در ساخت انواع سوله

جرثقیل سقفی

نمونه ای از جرثقیل سقفی

 

در این مقاله مطالب زیادی برای بازگو کردن وجود دارد و ما تمرکز را روی ساخت سوله گذاشته ایم، ولی با کلیک کردن روی کلمه ی طراحی و ساخت انواع سوله می توانید تمام این سوله هایی که در بالا به صورت مختصر توضیح داده شده را به صورت کامل و واضح مطالعه کنید.

چنانچه قصد ساخت سوله گاوداری و دامداری را دارید لطفا روی کلمه ی ساخت سوله گاوداری کلیک کنید.

امیدواریم تمامیه مطالب مقاله ی ساخت سوله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد، از شما میخواهیم که لطفا در پایان این مقاله نظرات و سوالات خود را به صورت کامنت برای ما بازگو کنید، ما پاسخگوی تمام سوالات شما در زمینه ی سوله سازی خواهیم بود، با تشکر از همراهی شما عزیزان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست