مقاله

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. سوله
  4. chevron_right
  5. سوله سازی

 سوله سازی

در این مقاله می خواهیم سوله سازی و انواع سوله و کاربری آن ها و معایب و مزایای انواع سوله را شرح دهیم، پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که قبل از انتخاب سوله خود لطفا این مطالب را به خوبی مطالعه کنید، تا در انتها با دانش کافی سوله خود را انتخاب کنید که دچار خطا و اشتباه نشوید.

سوله یک سازه از جنس فولاد می باشد، که در ابعاد مختلف با کاربری های مختلف با محاسبات فنی خاص توسط متخصصین مجرب قابل طراحی و اجرا می باشند، از سوله در بسیاری از کاربری ها مانند: تالار پذیرایی، آشیانه ی هواپیما، دامداری، ورزشگاه، رستوران بین راهی، مرغداری،استخر و … می توان بهره مند شد.

در طراحی و ساخت سوله ابعاد ارتفاع و طول و عرض یا همان دهانه آن بسیار مهم می باشد، که این ها تعیین کننده ی قیمت سوله است، و تمام این موارد که ذکر کردیم با توجه به ابعاد زمین و کاربری سوله متفاوت می باشد.

انواع سوله در سوله سازی شامل : سوله خرپایی، سوله تیر ورقی، سوله یو بی ام UBM، سوله دست دوم می باشند، که هر کدام برای کابری ها خاص و با مهندسی خاص خود ساخته می شوند، و هر کدام معایب مزایای خاص خود را دارند، اما بهترین نوع آن سوله سبک خرپایی می باشد، که با تکنولوژی روز همراه است و بسیار سبک و در عین حال مقاوم است، و از لحاظ قیمت باید بگوییم که نسبت به انواع دیگر سوله ها بسیار مقرون به صرفه می باشد.

روند اجرای سوله

روند اجرای سوله در سوله سازی و  در انواع سوله ها باهم تقریبا یکی می باشد، فقط از یک سری نکات بسیار مهم برخوردار است که باید به آن ها توجه کنید، در این قسمت تمام این نکات ذکر شده است، از همراهی شما متشکریم.

  1. ابتدا برای ساخت هر سوله باید پیش فاکتور تهیه شود، و این پیش فاکتور توسط شرکت سوله ساز باید انجام شود، در این پیش فاکتور تمام اجزای سوله به همراه قیمت دقیق آن ها ذکر شده باشد، این پیش فاکتور را کارفرما باید تایید کنند، بعد از تایید توسط کارفرما نوبت به امضای قرار داد می رسد، دقت کنید در قرار داد تمام گام هایی که در سوله باید اجرا شود ذکر شده باشد.
  2. در مرحله ی بعدی شرکت سوله ساز وظیفه دارد نقشه های سوله و فونداسیون سوله را به صورت تمام و کمال در اختیار کارفرما قرار دهد، و برای تحویل این نقشه ها نباید هیچ هزینه جداگانه ای دریافت کند، باید بدانید که ساخت فونداسیون به عهده ی شرکت سوله سازی نمی باشد، ولی تهیه نقشه فونداسیون بر عهده ی شرکت سوله سازی است.
  3. حال شرکت سوله سازی باید تمام متریال مصرفی در سوله را تهیه کند و تمامیه این مصالح باید با کیفیت بالا  تهیه شود، کیفیت بالا در متریال انتخابی باعث می شود تا در نهایت یک سوله با کیفیت بالا و مقاوم و با طول عمر بالا داشته باشید، و توجه داشته باشید که این مصالح و متریال با توجه به درخواست کارفرما و نوع کاربری سوله مد نظر و با توجه به شرایط جغرافیایی انتخاب شوند، مثلا متریال مصرفی که در سوله ای در شمال وجود دار کاملا با مصالحه ی سوله ای که در جنوب وجود دارد با هم متفاوت است، کارفرمایان عزیز باید دقت کنند تا متریالی قرار است در سوله مصرف شود همان متریال با کیفیتی است که در قرار داد ذکر شده است، ممکن است شرکت سوله ساز متریال با کیفیت پایین تر را جایگزین کنند، پس لطفا مواظب این کلاه برداری ها باشید.
  4. در مرحله ی بعدی باید تمام آن متریال و فولاد ها را با توجه به نقشه ی سوله ی مد نظر در شرکت سوله سازی برش دهیم، و این قطعات برش داده شده باید توسط جوش به یک دیگر متصل شوند، بهترین نوع جوش برای اتصالات گاز CO2  است، چنان چه جوش اتصالات به خوبی انجام نشود امکان این را دارد که بعد از گذر چندین سال از هم جدا و خراب شوند.
  5. هنگام جوشکاری قطعات فلزی سوله ممکن است این قطعات کمی کثیف شود و نیاز به تمیز کاری داشته باشد، زیرا در هنگام جوش کاری فولاد از خودش چربی پس می دهد یا ممکن است جوش به اطراف رسیده باشد، پس مرحله ی بعد از جوشکاری تمیز کاری می باشد.
  6. بعد از این که تمیز کاری به اتمام رسید نوبت به رنگ آمیزی می رسد، تمامیه این قطعات با توجه به سلیقه ی کارفرما و شرایط آب و هوایی آن منطقه و کاربری سوله رنگ آمیزی می شوند، بعد از رنگ آمیزی دیگر جای جوش ها هم دیگر معلوم نمی شود.
  7. برای اینکه در ساخت سوله سرعت ببخشیم بهتر است در زمانی که شرکت سوله ساز مشغول انجام مواردی که در بالا ذکر کردیم است، کارفرما باید فونداسیون را با توجه به نقشه ای که شرکت سوله ساز در اختیار وی گذاشته است بسازد.
  8. بعد از این که تمام این مراحلی که در بالا ذکر شده است را به خوبی انجام دادیم نوبت به بار گیری می رسد، تمام قطعات و متریل مصرفی دز سوله را بار میزنیم و به محلی که قرار است سوله در آن ساخته شود انتقال می دهیم. در هنگام بار گیری این قطعات بهتر است شخصی به عنوان ناظر از طرف کارفرما حضور داشته باشد، به دو دلیل، زیرا ممکن است که وزن این قطعات کم باشد و شرکت سوله ساز قصد کم فروشی داشته باشد، یا بلعکس وزن قطعات زیادتر از آن وزنی که در قرار داد قید شده است نباشد، که شرکت سوله سازی موفق نشود از شما مبلغ اضافی دریافت کند، به علت این که وزن سازه در حین ساخت بلا رفته است. تعداد این شرکت ها و این کلاه برداری ها هم کم نیست، اگر دچار این کلاه برداری ها شدید می توانید قرار داد را فسخ کنید و تمام ضرر و زیان خود را از شرکت سوله سازی طلب کنید.
  9. مرحله ی پایانی بعد از انتقال قطعات متصل کردن قطعات روی سازه است که از وظایف شرکت سوله سازی می باشد، نکته دیگر که باید به آن دقت کنید این است که تمام قطعاتی که در سوله نیاز است و باید اجرا شود در قرار داد ذکر شده باشد، در غیر این صورت شرکت سوله ساز به راحتی می تواند کلاه برداری کند، به این صورت که مثلا باد بند را در قرار داد ذکر نمی کند و در آخر کار میگوید که سوله شما نیاز به باد بند دارد تا در مقابل بار باد مقاوم باشد و تخریب نشود، اما چون در قرار داد این موضوع را قید نکرده اید باید این باد بند را به صورت جداگانه بخرید و هزینه ی جدا بپردازید، این هم یک راه جلوگیری از کلاه برداری ها بود.

اگر می خواهید مطالبی درباره ی تمام انواع سوله ها بخوانید، لطفا روی کلمه ی فروش انواع سوله کلیک کنید.

"<yoastmark

انواع سوله در سوله سازی

در این قسمت می خواهیم انواع سوله ها را معرفی کنیم و تفاوت های آن ها را با هم شرح دهیم، و بهترین نوع سوله را به شما معرفی کنیم تا شما بهترین انتخاب را در ساخت سوله خود داشته باشید، لطفا همراه ما با باشید.

سوله خرپایی: در ابتدا باید بهترین و مقاوم ترین نوع سوله را بشناسید که سوله سبک خرپایی می باشد، جالب است که بدانید سوله خرپایی به سوله سبک یا سوله ارزان معروف است، ارزان بودن این نوع سوله روی مقامت آن تاثیر نمی گذارد، بلکه سوله سبک از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است، سوله سبک جزو سازه ی برتر اروپا می باشد.
ساخت سوله سبک بسیار پیچیده می باشد، این امر موجب شده است تا تعداد کمی از شرکت های سوله سازی موفق به ساخت این نوع سوله باشند، جالب است که بدانید مهندسین و متخصصین ساخت سوله سبک با استفاده از نرم افزارهای جدید و قدرتمند قصد دارند از کمترین فولاد، سازه ای مستحکم بسازند و تمام بارهای که به سازه منتقل می شود را در کل سازه پخش کنند تا از فولاد کمتری استفاده کنند که این به نفع کارفرما یا همان خریدار سوله است، این نوع سوله معمولا سقف قوسی دارد و ستون میانی ندارد، به همین جهت دیگر ستونی در وسط سوله مذاحم نیست و شما می توانید از تمام فضای سوله به بهترین شکل بهره ببرید، حائز اهمیت است که بدانید این سوله در دهانه های بزرگ تا صد متر هم بدون ستون میانی ساخته می شود.

اجرای سازه خرپایی

نمونه ای از اجرای سوله سبک خرپایی

 

مزایای سوله به روش خرپایی در سوله سازی به شرح زیر می باشد:

سوله سبک مدت زمان کمتری نیاز دارد تا ساخته شود، مصالح سوله سبک در سوله سازی از مقطع پروفیل می باشد، که بهترین نوع متریال در این سوله استفاده شده است، امکان استفاده از انواع تجهیزات و جرثقیل سوله با تناژ بالا در سوله سبک وجود دارد، مهم تر از همه این است که سوله سبک هیچ محدودیتی در ابعاد دهانه و نوع کاربری ندارد، و سوله سبک را می توانید به راحتی باز و بسته کنید ( به جهت انتقال سوله به محله دیگر) زیرا که قطعات این سوله توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل شده اند و باز و بسته کردن آن ها به سهولت انجام می شود، سوله خرپایی را می توانید در ۲ یا چند طبقه هم بسازید.

معایب سوله به روش خرپایی به شرح زیر می باشد:

در این نوع سوله معایب زیادی یافت نشده است، اما ناگفته نماند که سوله سبک با دهانه ی زیر هجده متر از لحاظ قیمت از سوله به روش تیر ورقی گرانتر می شود، و از دهانه ی هجده متر تا بیست و دو متر تقریبا با سوله تیر ورقی هم قیمت می شود، ولی دهانه که از بیست و دو متر بالاتر شود قیمت سوله سبک کاهش می یابد.

با کلیک بر روی کلمه ی مزایای خرید سوله سبک می توانید مطالب بیشتری درباره ی سوله سبک خرپایی بخوانید و این سوله باکیفیت و مقرون به صرفه را بیشتر و بهتر بشناسید.

سوله نیر ورقی: به سوله تیر ورقی، سوله سنگین و سوله قدیمی هم گفته می شود، این سوله به علت روش ساخت و استفاده از فولادهای قطور در اسکت باعث شده تا وزن این سوله بالا رود و از لحاظ قیمت هم از سوله سبک خرپایی گرانتر است، جالب است که بدانید، در بسیاری از کشورها سوله به روش تیر ورقی دیگر ساخته نمی شود و جای خود را به سوله سبک خرپایی داده است.

 تیر ورقی

نمونه ای از اجرای تیر ورقی

 

معایب سوله به روش تیر ورقی در سوله سازی به شرح زیر می باشد:

سوله تیر ورقی در زمان گذشته بسیار رایج بوده است، و به علت اینکه در آن زمان علم کافی وجود نداشت، برای اینکه سوله در برابر عوامل طبیعی مثل باد و برف و زلزله مقاومت داشته باشد و تخریب نشود سازندگان سوله به صورت تجربی از فولاد زیاد استفاده می کردند تا سوله را مقاوم تر سازند، اما این کار آن ها موجب می شود تا سازه ی تمام شده ی سوله تیر ورقی بسیار سنگین شود و از لحاظ قیمت هم به صرفه نباشد، این نوع سوله سازه ی سنگینی دارد پس باید فونداسیون را قوی تر اجرا کنیم که این هم باعث می شود تا قیمت سوله تیر ورقی بالا رود و مقرون به صرفه نمی باشد.

مزایای سوله به روش تیر ورقی به شرح زیر می باشد:

در سوله تیر ورقی این امکان را دارید که قطعات سوله را از هم  جدا و مجددا به هم متصل کنید به منظور جابجا کردن سوله زیرا تمام قطعات این سوله با پیچ و مهره به هم متصل شده اند، سوله تیر ورقی را می توانید به صورت دو طبقه هم اجرا کنید، در سوله تیر ورقی استفاده از جرثقیل سوله کاملا مجاز می باشد.

اگر می خواهید مقاله ای کامل تر در باره ی سوله تیر ورقی مطالعه کنید لطفا روی کلمه ی طراحی و ساخت سوله تیر ورقی کلیک کنید.

سوله یو بی ام UBM : این نوع از سوله یکی از روش های جدید به حساب می آید که متریال اصلی سوله یو بی ام از ورق گالوانیزه می باشد و عایق مصرفی در سقف از جنس پلی اورتان است، در سوله یو بی ام سقف به صورت کاملا قوسی طراحی و اجرا می گردد، و ساخت دیوار می تواند به صفر برسد، و به همین دلیل است که قیمت این سوله کمتر می باشد.

اجرای سازه یو بی ام

نمونه ای از اجرای سوله یو بی ام UBM

 

معایب سوله UBM در سوله سازی به شرح زیر می باشد:

به علت قوس زیادی که سوله یو بی ام در سقف خود دارد باعث می شود که امکان استفاده از جرثقیل را نداشته باشید، سوله یو بی ام همانند سوله سبک نیست که هیچ محدودیتی در اجرای کاربری نداشته باشد بلکه به علت دارا بودن عایق از جنس پلی اورتان که جذب بوی بالایی دارد و میکروب و باکتری را به خود جذب می کند و قابل ضد عفونی کردن نمی باشد، وزارت بهداشت برای کاربری ها یی مثل دامداری و غذایی و دارویی به آن مجوز نمی دهد، و همچنین در ابعاد هم محدودیت دارد به این صورت که زیر هزار متر ساخته نخواهد شد و دهانه های بالای سی متر اجرا نخواهد شد به دلیل استهلاک زیاد دستگاه ها برای شرکت سوله سازی مقرون به صرفه نمی باشد، سوله یو بی ام را نمی توانید به روش دو یا چندین طبقه بسازید، قوس زیادی که در سقف دارد موجب شده است تا فضای داخلیه سوله پرتی زیادی داشته باشد، در سوله UBM امکان مونتاژ و دمونتاژ کردن را ندارید زیرا ورق های این سوله بزرگ می باشد و هنگام ساخت به شکل قوس کامل فرم داده شده اند و جدا سازی مقدور نیست.

مزایای سوله  یو بی ام UBM به شرح زیر می باشد:

سو له یو بی ام دارای عایق مناسبی در برابر سرما و گرما است، به علت فرم خاصی که در ساخت این نوع سوله وجود دارد قابلیت مقاومت در برابر عوامل طبیعی همچون باد و برف و زلزله را دارد.

اگر تمایل دارید درباره ی سوله یو بی ام UBM  بیشتر مطالعه کنید کافیست روی کلمه ی ساخت سوله UBM  کلیک کنید تا به مطالب بیشتری دسترسی داشته باشد.

ساخت سوله به روش دو طبقه: وقتی شما یک طبقه به سوله خود اضافه می کنید باعث می شود تا ارتفاع سوله بالاتر برود، این امر باعث می شود تا سوله شما در مقابل عواملی مثل باد و زلزله مقاومت بالای نداشته باشد و تخریب شود، زمانی که قصد داشته باشید در طبقه ی دوم سوله خود از دستگاه های سنگین استفاده کنید باعث می شود طبقه دوم بار زیادی را به طبقه اول وارد کند و در مقابل باد و زلزله و … سست شود، برای برطرف کردن این مشکل باید از فولاد بیشتری کمک بگیریم تا سوله را مقاوم سازیم، و این به معنای خرج هزینه بیشتر می باشد.
اگر زمین شما ارزش زیادی نداشته باشد و شما با خرج هزینه بالا سوله دو طبقه ی خود را بسازید ضرر زیادی خواهید کرد، ولی شما می توانید زمین خود را بزرگتر انتخاب کنید یا دو عدد سوله در کنار یکدیگر بسازید، به این صورت شما دیگر نیازی به طبقه دوم در سوله خود ندارید و کلی در هزینه ها صرفه جویی کرده اید.

اجرای سوله دو طبقه

نمونه ای از اجرای سوله دو طبقه

 

سوله دست دوم: انواع سوله ها را توضیح دادیم حال نوبت به سوله دست دوم می رسد، سوله دست دوم به این صورت می باشد که دلالان آهن آلات ضایعات و بی کیفیت را در ساخت سوله به کار برده و و این آهن ها را به هم جوش می دهد و در آخر رنگ آمیزی می کنند و یک سوله با مقاومت پایین و بی کیفیت می سازند، و ممکن است زمانی که با سوله ساز تماس می گیرید و درخواست سوله دست دوم را دارید می گویند که موجود داریم، اما دقت کنید که سوله هر شهر را نمی توان در شهری دیگر استفاده کرد، زیرا که سوله باید با توجه به شرایط محیطی یک منطقه ساخته شود، دقت داشته باشید که سوله دست دوم چون با مصالحه ای ساخته شده اند که کیفیت زیادی ندارند و مطابق شرایط محیطی و مطابق با کاربری شما ساخته نشده اند عمر زیادی نخواهند داشت، ولی یک سری سوله های قدیمی وجود دارن که به عنوان سوله دست دوم به فروش می رسند، شاید فکر کنید چون این سوله ها قدیمی تر می باشند پس قیمت کمتری دارند، خیر به این چنین نیست زیرا سوله های قدیمی با روش تیر ورقی ساخته شده اند و بسیار سنگین و با قیمت بالای وجود دارند.

هنوز هم مطالب زیادی در باره ی سوله دست دوم وجود دارد که باید به آن آگاه شیوید، پس لطفا روی کلمه ی ساخت و فروش سوله دست دوم کلیک کنید تا با مطالب بیشتر و تمام راه های کلاه برداری در این زمینه به صورت کامل آشنا شوید.

اجرای سقف در سوله سازی

در این مرحله می خواهید اجرای سقف در سوله سازی را نام ببریم و انواع آن را توضیح دهیم، با ما همراه شوبد تا انواع مدل سقف ها در سوله سازی را به خوبی بشناسید.

انواع سقف ها شامل: سقف قوسی، سقف یک طرف شیب، سقف هشتاد و هشت، سقف هشتی می باشند، که بهترین نوع آن سقف قوسی است.

سقف قوسی:
همان طور که در قسمت بالا گفته شده است بهترین نوع سقف سوله، سقف قوسی می باشد، که بیشتر در سوله سازی به روش سوله خرپایی انجام می شود، این نوع از سقف ها به دلیل روش ساختی که دارند سبک و بسیار مقاوم می باشند و قیمت پایینی دارند که کاملا مقرون به صرفه می باشند.

سقف هشتی:
این نوع سقف شبیه به عدد هشت می باشد، و قسمت تاج آن در وسط دهانه سوله قرار دارد که بلند ترین ارتفاع را دارد.

سقف یک طرف شیب:
در سقف یک طرف شیب به این صورت است که یک طرف دیوار کوتاه و طرف دیگر بلندتر اجرا می گردد و زمانی که سقف روی این دیوارها اجرا می شود به سمت یک طرفه شیب دارد، این نوع سقف در سوله سازی زیاد رایج نیست.

سقف هشتاد و هشت:
سقف هشتادو هشت در سوله تیر ورقی بیشتر اجرا می شود، شکل ظاهری این سقف کاملا به صورت عدد هشتاد و هشت اجرا می شود که در وسط سوله با یک ردیف ستون میانی ساخته می شود.

توجه داشته باشید قبل از انتخاب و اجرای سوله خود لطفا روی کلمه ی ساخت سوله کلیک کنید، تا بتوانید با دانش کافی بهترین انتخاب را داشته باشید. 

امیدواریم تمام مطالب این مقاله برای شما کاربران عزیز مفید واقع شده باشد، لطفا تمام نظرات و پیشنهاد های خود را به صورت کامنت برای ما بگذارید، و همچنین اگر سوالی دارید در پایان مقاله ما پاسخ گو خواهیم بود، با تشکر از همراهی شما عزیزان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست