- خانه
- chevron_right
- سوله
- chevron_right
- طراحی سوله
طراحی سوله
موارد دیگری هم وجود دارد که بر قیمت سوله تاثیر گذار می باشد که شامل موارد زیر می باشد:
- پوشش سقف
- خرید مصالح سوله سازی
- رنگ آمیزی کامل
- خرید پیچ و مهره و مهار کش
- ساخت
- و نصب سازه در محل
ساختمان های فولادی تک طبقه عموما با یک پوشش روکش خارجی ساخته میشوند که در بسیاری موارد در اعضای فولادی ثانویه نسبتا کوتاه تکیه داده میشوند که به نوبه خود بر اعضای فولادی اصلی تکیه میکنند. چهار پیکربندی ساختاری اساسی وجود دارد که یک فضای داخلی روشن را برای یک طبقه در طراحی سوله فراهم می کند:
سازه های قاب های صلب (قاب های پرتال و خرپاهای صلب)
ساختارهای تیر و ستون قاب
سقف های پشتیبانی شده با کابل
سقف های قوس دار
برای سه حالت اول، طراح امکان ارائه یک سقف تخت یا سقف شیب دار را دارد.
قاب های صلب با ارائه یک اتصال خمشی گیردار بین انتهای تیرها (rafter) سقف (یا خرپاها) و ستون ها به دست می آیند. قاب که ایجاد میشود در حمل بارهای اعمال شده بر روی سقف بسیار موثرتر از یک سقف مستطیلی (با اتصالات مفصلی در قسمت انتهایی آن) است و قاب همچنین مقاومت در برابر نیروهای باد در طرف سوله را فراهم میکند. از آنجا که قابها در صفحه خود پایدار هستند، مهارها در پشت بام می تواند در مقایسه با یک ساختار با تیرهای مفصلی سقف به سادگی کاهش داده شود شود.
سازه های قابی سوله به طور گسترده ای به دو دسته، سازههای قاب های پرتال و سازه های قاب خرپایی تقسیم میشوند.
طراحی سوله قابهای پرتال
قابهای پرتال به طور معمول از تیرها و ستونهای گرم نورد شده با مقطع I و ستون برای رفتر سقف و ستون های تکیهگاهی استفاده میکنند، اگر چه مقاطع سرد نورد شده ممکن است برای سازههای کوچک مناسب باشند. قابهای پرتال در انواع مختلفی از اشکال و اندازه های مختلف، با سقف مسطح و شیبدار هستند. یک پیکربندی معمول در شکل ۱ نشان داده شده است. پوشش سقف و دیوار بر روی پرلینها و ریل های جانبی که بین قابهای پرتال قرار دارد متکی می شود. مهار بین هر قاب مورد نیاز نیست، اما حداقل در یک دهانه برای انتقال نیروهای طولی (عادی به قاب ها) به دیوارههای جانبی و به این ترتیب سطح زمین مورد نیاز است.
در برخی از شرایط طراحی خاص، روکش فلزی را می توان به عنوان مهار استفاده کرد – این به عنوان طراحی پوسته تنش دار شناخته شده است. طراحی روکش و اتصالات به اعضای متکی توسط مهندس سازه ارزیابی خواهد شد. در اغلب موارد، مهار ارائه می شود که روی ورق تکیه نمی کند.
شماره تماس :
دسته ها
- سوله (61)
- سوله های UBM (4)
- سوله های تیرورقی (4)
- سوله های خرپایی (5)
آخرین نظرات
- harbinger در قیمت سوله دست دوم آماده
- harbinger در سوله سبک چیست
31 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام و عرض ادب، میشه لطفا رون اجرای سوله را توضیح بدید؟
در ساخت سوله ابتدا باید پیش فاکتور را به صورت کامل به کارفرما ارائه دهیم، بعد از قبول این پیش فاکتور توسط کارفرما نوبت به قرار داد می رسد، توجه داشته باشید که در قرارداد باید تمام مراحلی که میخواهید انجام شود به صورت کامل و واضح ذکر شود، بعد از عقد قرارداد شرکت سوله سازی باید تمام نقشه های اسکلت فولادی و نقشه های فونداسیون سوله را در اختیار کارفرما قرار دهد، تا بتوانند فونداسیون را هر چه زودتر اجرا کنند.
در مرحله ی بعد باید تمام مصالحی که در اجرای سوله احتیاج داریم را تهیه کنیم، مثل: فولاد یا همان آهن آلات مصرفی، رنگ، پیچ و مهره برای اتصالات و … است، توجه داشته باشید که این مصالح و متریال باید از بهترین متریال و درجه یک باشد، که اگر چنین نباشد باعث می شود تا سوله ی شما بی کیفیت و با مقاومت پایین اجرا شود، که این اصلا به نفع کارفرما نمی باشد، حائز اهمیت است که بدانید مصالحی که در سوله به کار برده می شود، باید با توجه به نوع کاربری سوله و شرایط جغرافیایی محلی که قرار است سوله در آن اجرا شود کاملا سازگاری داشته باشد، در غیر این صورت باعث ضرر و در نهایت تخریب سوله می شود، به طور مثال متریالی که در شمال باید استفاده شود با متریالی که در جنوب استفاده می شود قطعا باید با هم متفاوت باشند، و مورد دیگر که باید به آن دقت کنید، این است که شرکت سوله ساز از همان مصالح درجه یک و با کیفیتی که و در قرار داد قید شده است استفاده کنند نه متریال بی کیفیت، استفاده از این متریال بی کیفیت از لحاظ قیمت به نفع پیمانکار و از لحاظ کیفیت به ضرر کارفرما می باشد، که این کار یک کلاهبرداری بزرگ محسوب می شود.
در مرحله ی بعدی تمام فولاد ها را با توجه به نقشه ی اسکلت سازه سوله در کارگاه برش می دهیم، و آن قسمت هایی که باید به هم متصل باشند را توسط جوش به هم وصل می کنند، توجه داشته باشید که این اتصالات باید به خوبی انجام شوند، پیشنهاد ما برای این اتصالات گاز CO2 می باشد، زیرا اگر این اتصالات به خوبی انجام نشوند، امکان این را دارد که با گذر زمان از هم شده شوند، و خرابی به بار می آید.
در اجرای سوله بعد از جوشکاری باید تمام قطعاتی که جوش داده شده است را با استفاده از تجهیزات مخصوص کاملا تمیز شوند، زیرا هنگام جوشکاری ممکن است قسمتی از آن به اطراف رسیده باشد، و دلیل دیگر این تمیزکاری این است که در هنگام جوشکاری، فولاد از خودش چربی پس می دهد، که برای تمیزی سوله در انتهای کار ملزم به این تمیز کاری ها می باشیم، بعد از این تمیزکاری ها تمام قطعات باید رنگ آمیزی شوند، توجه داشته باشید که این رنگ آمیزی باید با شرایط آب و هوایی و شرایط محیطی که سوله قرار است در آن ساخته شود، انجام پذیرد.
طی زمانی که این مراحل توسط شرکت سوله سازی در حال اجرا میباشد، کارفرما باید فونداسیون سوله را با توجه به نقشه ای که شرکت سوله سازی در اختیارشان گذاشته است انجام دهند، اگر به این صورت کارها انجام شوند در وقت هم صرفه جویی می شود و سوله ی شما هر چه سریع تر اجرا می گردد.
بسیار خب حال که قطعات به هم جوش داده شده اند و تمیز کاری هم انجام شده است و تمام قطعات رنگ آمیزی شده اند، باید تمامیه این قطعات را بار بزنیم و از شرکت سوله سازی به محل اجرای سوله منتقل کنیم، ما برای شما یک پیشنهاد داریم، و آن هم این است که در هنگام بار گیری این قطعات یک ناظر از سمت کارفرما حضور داشته باشد، تا وزن تمامیه این قطعات را به خوبی بررسی کنند، که وزن این قطعات کم نباشند تا شرکت سوله سازی نتواند کم فروشی کند، یا بلعکس وزن قطعات زیادتر از آن وزنی که در قرار داد قید شده است نباشد، که شرکت سوله سازی موفق نشود از شما مبلغ اضافی طلب نکند به علت این که وزن سازه در حین ساخت بلا رفته است، توجه کنید که این شرکت ها متاسفانه کم نیستند، اما اگر دچار این کلاه برداری ها شدید می توانید به راحتی قرار داد را فسخ کنید و تمام ضرر و زیان خود را از شرکت سوله سازی طلب کنید.
بعد از انتقال درست قطعات در ساخت سوله نوبت به سوار کردن قطعات روی سازه می باشد، و تمام این کارها بر عهده ی شرکت سوله سازی که با آن قرار داد بسته اید می باشد، در این مرحله هم متاسفانه شرکت سوله سازی می تواند کلاهبرداری کند، این کلاهبرداری به این صورت است که در قرارداد تمامیه قطعات کاربردی سوله را ذکر نکرده و یک قیمت پایین به شما می دهند تا موفق شوند با شما قرارداد ببندند، و در حین کار شرکت سوله سازی ادعا می کند که سوله شما به قطعات دیگری همچون وال پست یا بادبند یا … هم دارد اما چون در قرارداد قید نشده است کارفرما باید این قطعات ذکر شده را به صورت جدا گانه از شرکت سوله سازی خریداری نماید، و چون شرکت های سوله سازی دیگر امکان فروش وال پست و بادبند یا دیگر قطعات را به صورت تکی ندارند زیرا برایشان به صرفه نمی باشد، کارفرما مجبور می شود تا از خود شرکت سوله سازی که با آن قرارداد دارد این قطعات ذکر شده را تهیه کند، پس در حین عقد قرارداد توجه داشته باشید که تمام قطعات به صورت کامل ذکر شود، تا مجبور به پرداخت هزینه ی جدا یا بیشتر نشوید.
سلام خدمت تیم حرفه ای شرکت مرکز سوله، تمام مطالبتون کاربردی بوده و کمک زیادی به من کرده. با تشکر
سلام، باعث افتخار ماست دوست عزیز
سلام با تشکر از مطالبتون، خیلی کاربردی بود
سلام، خوشحالیم که برای شما کاربردی بوده جناب اسلامی
سلام، خیلی عااالی بود مرسی به خاطر مطالب مفیدتون
سلام مرسی از شما دوست عزیز
سلام آیا در طراحی و ساخت سوله خرپایی میشه از مدل سقف هشتی استفاده کرد؟
سلام جناب دین پژوه
سوله خرپایی شکل ظاهری متنوع و شکیلی نیز دارد، و سقف آن هم به صورت قوسی و هم هشتی و هم هشتاد و هشتی و حتی به صورت هشتاد و هشتی قوسی هم ساخته خواهد شد، که انتخاب این اشکال به سلیقه کارفرما بستگی دارد.
ممنون بابت مطالب عالیتووون
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما، من این مقاله و همچنین تمام مقالات سایت شما رو مطالعه کردم، در زمینه سوله سازی خیلی بهم کمک کرده و از شما متشکرم.
سلام با تشکر از شما که وقت گذاشتین و مطالب را مطالعه کردین
سلام مطالبی که در سایت وجود دارد برای من بسیار کاربردی بوده.
سلام، هدف ما رضایت شماست دوست عزیز
با تشکر برای مطالب مفیدتون، مطالبتون خیلی بهم کمک کرد. با تشکر از سایت مرکز سوله
سلام، خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده دوست عزیز
سلام، مطالب بسیار عالی بوده،
سلام، با تشکر از شما جناب صبوری عزیز
با تشکر از سایت خوبتون
سلام، با تشکر از نگاه گرمتون
با تشکر از مقاله خوبتون، آیا طراحی سوله هم به عهده ی خود شرکت سوله سازی هست؟؟؟
سلام، بله طراحی سوله بر عهده ی شرکت سوله سازی که با آن قرارداد بسته اید می باشد، و همچنین این شرکت باید نقشه های فونداسیون را بدون دریافت هزینه اضافه در اختیار کارفرما قرار دهد.
حرف نداشت ❤️❤️❤️
سلام، با تشکر از شما
با عرض سلام و خسته نباشید، مطالب خیلی خوب و پر بار بوده
سلام جناب ساسانی عزیز، با تشکر از شما
با سلام و عرض ادب
در درجه اول تشکر میکنم از سایت خوب و مطالب مفید شما.
سوالی داشتم: برای طراحی سوله با دهانه ۵۵ متر و بدون ستون میانی باید چه نوع سازه ای طراحی کرد؟؟
سلام جناب ترکی عزیز،
بهترین نوع سازه سوله در ابعادی که فرمودین بدون ستون میانی سازه خرپایی می باشد، زیرا که سوله سبک خرپایی در دهانه بزرگ قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه ای دارد، و همچنین در ابعاد بزرگ سوله خرپایی این امکان را به شما می دهد تا بدون ستون میانی سوله خود را اجرا کنید، اما با مقاومت و پایداری بیشتر و هزینه کمتر.
تشکر می کنم بابت مطالب بسیار خوب شما، سوالی برام پیش اومده که آیا میشه طراح سقف سوله سبک خرپایی به صورت هشتی هم باشه؟ یا نه فقط به صورت قوسی امکان پذیره؟؟؟؟
سلام دوست عزیز
سوله خرپایی شکل ظاهری متنوع و شکیلی دارد، و سقف آن هم به صورت قوسی و هم هشتی و هم هشتاد و هشتی و حتی به صورت هشتاد و هشتی قوسی هم ساخته خواهد شد، که انتخاب این اشکال به سلیقه کارفرما بستگی دارد.